Menu

Spačva

U Spačvi smo duboko svjesni vrijednosti poznavanja povijesti i očuvanja tradicije. Svako drvo koje pretvaramo u visokokvalitetne proizvode u prosjeku je staro između 100 i 120 godina. Spačvanski hrast u svojim godovima nosi skrivenu memoriju vjekovnih šuma. Kao istinski ljubitelji drva prepoznajemo tu činjenicu u nenadmašnoj ljepoti teksture i izvanrednoj čvrstoći strukture slavonskog hrasta.

Upravo zbog toga je jedna od naših primarnih obveza očuvanje cjelovitosti i kvalitete šume, kao i povećanje količine drvne mase u njima. Naši proizvodi zbog toga ponosno nose oznaku porijekla isključivo iz šume koja je 100% odgovorno održavanja. S obzirom na stalno povećanje godišnjeg prirasta drvne mase, mogli bismo u šali reći da su te šume i 120% odgovorno vođene i održavane.

Spačvu danas čini 5 tvornica: pilana, parketarija, finala, tvornica furnira te tvornica bioenergenata. Zapošljava 650 radnika čime je jedan od vodećih poslodavaca, kako u Vinkovcima tako i u županiji. Najvećim dijelom smo okrenuti izvozu na europska tržišta, a cilj nam je još jači iskorak u izvozu finalnih proizvoda, prvenstveno parketa, seljačkih podova i vrata, te proizvodnji bioenergenata u čiji pogon su u posljednje vrijeme uložena znatna investicijska sredstva.

Bitno je napomenuti da kroz pilanu godišnje, u prosjeku, prođe 35-40 tisuća kubnih metara sirovine, od čega oko 80% čini slavonski hrast, 10% jasen, te ostatak druge vrste drva. Kroz pogon za proizvodnju finalnih proizvoda godišnje, zajedno s parketarijom, izađe preko 400 tisuća kvadrata podova, dok tvornica furnira godišnje proizvode između 8 i 9 milijuna kvadrata, najvećim dijelom, hrastovog furnira. Kapacitet proizvodnje bioenergenata, na razini godine, je 55 tisuća tona čime zauzimamo sam vrh na domaćem tržištu.

spacva

Prijava ili Registracija