Menu
A+ A A-

Peć Toby H 12kW

Ocjena: Nije još ocjenjeno Proizvođač: Termomont E-mail
Termička snaga: 13,5 kW
Iskoristivost: 90%
Potrošnja: 0,7 .- 2,8 kg/h
Dimovod: Ø 80
Dovod zraka: Ø 50
El. napajanje: 220 V 50Hz
Težina: 198 kg
Količina vode u kotlu: 19 l
Dimenzije 52 cm x 108 cm x 80 cm

Opis

Etažna kotlovska peći- kamin TOBY H  12kW namenjena je isključivo smeštaju u samim stambenim prostorijama.

Kamini TOBY H nemaju izolaciju na sebi te proizvedenu toplinu osim instalaciji centralnog grijanja predaju i okolini direktnim zračenjem topline.
Svi elementi kotlovnice su već ugrađeni u kotao: cirkulacijska pumpa, ekspanzija posuda, sigurnosni ventil. Vrata kotla su ljevane izrade.
Kupovinom dodatnog WIFI rutera postoji mogućnost povezivanja kamina-peći putem bežične veze na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android).
Kao i kod TOBY kotla ložište kotla radi na sličnom principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) uz rigoroznu kontrolu količine potrebnog zraka, rezultati sagorijevanja su optimalni.
Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorijevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorijevanja je višestupanjska uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad.
Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smiještenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cijev do gorionika. 
Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prijenos plamena prema spremniku kotla. 
Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru spriječava eventualni povratni plamen.
Unutrašnji kotao kamina-peći je izrađen od čeličnog kotlovskog lima debljine 5 milimetara, dok su ostale stranice kotla koje nisu u kontaktu sa vatrom, debljine 4mm.
Proizvođač je toliko siguran u svoju kvalitetu pa daje 5. godišnje jamstvo na kotlove i 2. godišnje jamstvo na sve el. dijelove.
Čišćenje kotla je svedeno na apsolutni minimum kada je u pitanju čvrsto gorivo, svega jedanput tjedno a sa izrazito kvalitetnim peletom na svakih 15 dana.
Kotao TOBY ispunjava najstrožije ekološke zahtijeve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrijednosti su u okviru referentnih vrijednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Prijava ili Registracija