Menu
A+ A A-

Zašto se grijati na pelete?

Peć na pelete je prihvatljiv za okoliš i učinkovit način grijanja. Osigurava vam sigurno grijanje u svim klimatskim uvjetima ili nepogodama. Cijena grijanja je trenutno jedna od najnižih na tržištu dok je iskoristivost samih peći na samom vrhu tržišta. Mi vam omogućavamo podešavanje peći koje će omogućiti maksimalnu iskoristivost same peći, montažu i samu dostavu.

Koje su prednosti grijanja na pelete?

Emisije CO2

Emisije CO2 u atmosferu grijanjem propanom ili drugom vrstom goriva emitira velike razine co2 u atmosferu koju je teško nadoknaditi. Paljenjem peleta se emitiraju male količine co2 koje se nadoknade upravo sadnjom novog drveta od kojeg je taj pelet nastao. Tako da s time zatvaramo krug zagađenja i dobivamo ekološki prihvatljivo grijanje.

Rijetko punjenje peći

Za razliku od peći na drva u koju morate svakih nekoliko sati ubacivati novi komad drveta, Peći na pellete imaju integrirani spremnik koji osigurava stalno ubacivanje peleta u samo ložište te je s time smanjena frekvencija punjena peći. (Ovisno o izolaciji kuće, kvadrature, vanjske temperature i zadane temperature te samom modelu peći, frekvencija punjenja može varirati od jednom dnevno (sobne peći) do jednom tjedno (kotlovi))

Načini paljenja

Kako se grijete na drva? Ujutro se morate probuditi u hladnoj kući kako bi potrošili 20-ak minuta na paljenje vatre te bi vam se kuća ugrijala tek za nekoliko sati. Uz peć na pelete taj je proces maksimalno pojednostavljen.
Samo paljenje peći je svedeno na jedan pritisak dugmeta. No kako ne bi morali čekati da se kuća ugrije, moguće ju je programirati tako da se peć sama pali te se vi budite u već ugrijanoj kući bez potrebe za grijanjem cijele noći.
Sa samim paljenjem smo otišli još dalje s mogućnosti kupovine dodatnog uređaja koji vam omogućuje daljinsko paljenje i programiranje same peći.

Čist način grijanja

Peleti gotovo da i ne izbacuju dim. Prilikom paljenja je moguće vidjeti malu količinu dima, ali kada ciklus paljenja završi peć izbacuje ne zamjetnu količinu dima kroz dimnjak te omogućava bistru vidljivost plamena uz minimalno čađenje.
Što je sa kupovinom drveta i njegovim skladištenjem? Koliko vremena i energije potrošite na cijepanje drveta? Koliko prljavštine i štetočina unesete u svoju kuću prilikom skladištenja? S Peletom takvih problema nema. Pelet se pakira u vreće od 15 kilograma što omogućava lakše i čišće skladištenje uz veću iskoristivost prostora. Mi vam nudimo i mogućnost dostave ispred ulaznih vrata.

Grijanje cijele kuće s jednom peći

Jedna peć vam može osigurati izravno sobno grijanje uz ugođaj vidljivosti otvorenog plamena istovremeno cirkulirajući vodu kroz sustav centralnog grijanja.

Ugođaj koje peći ostvaruju

Vidljiv plamen je veliki plus peći na pellete jer znatno doprinosi ugođaju koji je nekada prijeko potreban uređivanjem interijera. Tako da je mogućnost čitanja knjige uz vatru moguća i uz peći na pellete.

Glasnoća samih peći

Naše peći su tihe te neometano mogu stajati u bilo kojoj prostoriji vaše kuće. Kako bi se uvjerili dođite u našu poslovnicu gdje možete vidjeti jednu od peći u funkciji te se tako uvjerite sami.

Sigurno grijanje na pelete

Naše peći unutar tvornice prolaze kroz niz testiranja koje same peći dovode do njenih granica gdje na taj način omogućuju sigurnost i povjerenje.
Peći su dizajnirane tako da ne izvlače kisik potreban za gorenje iz prostorije. Time peć može biti u potpunosti izoliranome prostoru bez ikakvih zagađenja prostora.
Ali uz sva testiranja peć je opremljena nizom senzora koji osiguravaju vašu sigurnost. Prilikom i najmanjeg problema kao što je bezopasno gašenje plamena prilikom nedostatka peleta u spremniku. Vaša peć će se odmah ugasiti te vas obavijestiti na iznenadni kvar.

Za sve dodatne informacije dođite u našu poslovnicu ili nazovite naš kontakt broj.  

Prijava ili Registracija